UA RU

Як зробити кальян на ананасі. Інструкція та поради

  • Як зробити кальян на ананасі. Інструкція та поради
Ананас – екзотичний плід, що містить вітаміни А, С, В1, В2, В6, РР, клітковину та корисні мінеральні речовини. Його можна не тільки їсти, але й використовувати як чашу для кальяну, надаючи тютюновому диму екзотичний та оригінальний присмак. Завдяки великим розмірам та особливим складом зробити чашу з ананаса досить складно і сьогодні ми поділимося з вами деякими особливостями цього процесу.

Вибираємо ананас для кальяну

Насамперед, нам знадобиться невеликий ананас вагою до одного кілограма. Він має бути не зеленим, з твердою оболонкою, але й не перестиглим, інакше швидко втратить форму або виділить багато соку під дією гарячого тютюнового диму. Розрізати ананас для чаші можна як упоперек, так і вздовж - при поперечному розрізі можна отримати дві однакові чаші для двох кальянів, а при поздовжньому - наповнити великою кількістю тютюнової суміші, сформувавши мікс із різних смаків тютюну.

Готуємо чашу з ананасу для тютюну

Приготування чашки для тютюнової суміші із половинки ананасу відбувається у кілька етапів.

Ми розповімо, як зробити це з нижньої половини поперечного зрізу стиглого плоду:

  1. спеціальним ножем або ложечкою вишкрібаємо серцевину глибиною в два або три сантиметри, відставляючи трохи м'якоті з боків;
  2. перевертаємо половину, гострим та вузьким ножем проробляємо наскрізний отвір у денці для шахти. Кінець шахти повинен входити в ананас максимально щільно для ідеальної герметизації, тому краще робити отвір кілька прийомів, поступово розширюючи його;
  3. внутрішню поверхню ананаса необхідно ретельно промокнути від соку за допомогою серветок або паперових рушників і залишити на деякий час висохнути;
  4. на дно зробленого отвору за допомогою зубочисток встановлюємо імпровізовану решітку для тютюнової суміші – вона оберігає шахту та рідину колби від попадання частинок тютюну;
  5. у вискоблену серцевину ананаса на грати із зубочисток укладається тютюн, але сильно не пресується – гаряче повітря має вільно проходити через нього;
  6. зверху на ананас одягається фольга. Якщо ви маєте справу зі звичайною харчовою фольгою – необхідно скласти її вдвічі чи втричі. Фольга повинна бути натягнута на верхню поверхню фрукта і щільно облягати краї як мінімум на три або чотири сантиметри по периметру;
  7. у тих місцях, в яких на фользі буде розташовуватися вугілля, що тліє, необхідно зробити отвори для гарячого повітря голкою, шилом або зубочисткою;
  8. приготовлений таким чином ананас необхідно залишити на 6-8 хвилин, а потім встановити зверху на кальян. Пам'ятайте, що чим більша верхня поверхня фрукта, тим більше кубиків вугілля вам знадобиться для якісної тяги.

Головні особливості кальяну на ананасі

Головне, що потрібно пам'ятати, готуючи кальян на ананасі – правильний вибір фрукту та тютюнової суміші. Шкірка ананаса має бути щільною – сильно натисніть на неї великим пальцем руки і, якщо вм'ятини не залишиться, він підійде для куріння. Тютюнова суміш для такого кальяну повинна мати максимальний рівень жаростійкості. Перед набиванням її краще віджати для видалення зайвої вологи. Для посилення смакових відчуттів у колбі кальяну можна використовувати фруктовий сік з льодом чи додавати подрібнені шматочки фруктів.

Де купити найкращу модель кальяну в Україні?

Кальян на ананасі потребує особливого дизайну та конструкції шахти, тому найкращим вибором є моделі інтернет-магазину aromahookah.com.ua. Якщо у вас виникли питання, побажання чи труднощі – продавці магазину із задоволенням нададуть безкоштовну консультацію телефоном або електронною поштою.