UA RU

Який чай пити з кальяном?

  • Який чай пити з кальяном?

Який чай пити з кальяном

Кожен справжній поціновувач знає, що під час куріння кальяну завжди хочеться пити – тютюновий дим активно висушує слизову оболонку, у горлі пересихає, а зневоднення може спричинити сильний головний біль. Вживати алкоголь з нікотином є не найкращим рішенням, а проста вода псує смак гарної тютюнової суміші. Оптимальним рішенням, рекомендованим поціновувачами кальянів та медичними фахівцями є чай. Який чай вибрати для кальяну і як він поєднується з тютюновою сумішшю – прості лайфхаки для наших читачів.

Кальян та чай – правила вибору

У багатьох культурах Близького Сходу чорний чи зелений чай без цукру є традиційним напоєм для кальяну. Кава також часто використовується як добавка до кальяну, але для деяких людей поєднання кофеїну і нікотину створює занадто велике навантаження на серцево-судинну систему, а також кава не має такого багатства вибору смаків і відтінків. Соки та солодкі газовані напої не втамовують, а тільки підсилюють спрагу, тому що містити підвищену дозу цукру та газ, який викликає подразнення шлунка. Заспокійливий і релаксуючий ефект, а широкий вибір смаків дозволяє зробити оптимальний вибір для будь-якої тютюнової суміші. Іншими причинами, з яких ми рекомендуємо подавати чай до кальяну,: >якщо в кальянному димі з'явився неприємний присмак від пригорілого тютюнового листа, гіркоту в роті можна швидко змити ковтком ароматного чаю;

  • смак тютюну з чашкою ароматного чаю розкривається набагато краще; атмосферу вечора в колі друзів після важкого дня; чашка чаю займає руки, особливо якщо доводиться довго чекати мундштук в компанії друзів; якщо разом ділять їжу або напої.
  • Фруктовий тютюн із чаями Шу Пуер та Да Хун Пао

    Кальянний дим, наповнений тонкими фруктовими нотками, ідеально поєднується з дозрілими чаями сортів Шу Пуер та Да Хун Пао. Шу Пуер або чай Пуер - це ферментований і штучно зістарений чайний лист із зрілих кущів. Він має яскраво виражений тонізуючий ефект, надає організму бадьорості і покращує настрій.

    Чай Да Хун Пао має більш насичений смак із солодкими нотками. Під час заварювання колір і смак чаю трохи змінюються - яскравий і темно-золотистий, трохи гострий напій без гіркоти набуває насичено-бурштинового кольору та солодкуватий смак з нотками свіжоспеченого хліба. Так Хун Пао і Шу Пуер відмінно підходять для тютюнових сумішей будь-якого ступеня фортеці. Квітковий і ягідний тютюн з чаєм Ті Гуаньінь і Бай Му Дань Це поєднання є ідеальним вибором для тих. поціновувачів кальянів, яким бракує енергії після важкого трудового дня. Китайські чаї Ті Гуаньінь та Бай Му Дань є легкими, але дуже тонізуючими напоями. Чай Ба Му Дань або Білий півонія росте в південному Китаї. Він має нотки меду, персика і квіткового різнотрав'я долин і гірських схилів, напоєних Сонцем. Те, що Гуаньінь – напів ферментований чай, який займає середнє положення між зеленим і чорним чаєм. Він має яскраво виражений тонізуючий ефект, покращує настрій і підвищує тонус без зайвого збудження серцево-судинної системи. Ті Гуаньінь і Бай Му Дань відмінно гармонують з тютюновими сумішами, які володіють квітковим, ягідним, ванільним і фруктовим післясмаком. сортами тютюну ми рекомендуємо м'який чай, який не переб'є насичений аромат диму. Найкраще підійдуть сорти китайського чаю Те Гуаньінь, Шен Пуер, чайний напій Honey Bush або Тахібо, а також улюблений у Південній Америці мате. Ще одним популярним напоєм з Південної Америки є ройбуш – він не містить кофеїну, а його ніжні, солодкуваті та терпкі нотки гарантовано подарують масу насолод всій компанії, яка зібралася в тісному колі навколо кальяну.

    Вдалим вибором Кальян з міцними тютюновими сумішами є популярний чай з Індії масалу. У цій комбінації індійські спеції та трави підкреслюють все багатство тютюну з ароматами диня, кардамон, кокос, жасмин, фісташка чи виноград.   

    Кальян на чаї

    Ще одним способом поєднувати чай і нікотин є кальян на чаї. Його можна приготувати двома способами - заварити чай безпосередньо в колбі або заварити чай в окремому посуді і перелити в колбу, розбавивши водою або льодом. Для приготування напою рекомендується використовувати прянощі та трави – гвоздику, бадьян або палички кориці для чорного та м'яту, лимон, імбир або чебрець для зеленого чаю. Вибір напою до кальяну – справа суто індивідуальна, але ми взяли на себе сміливість надати вам кілька універсальних рекомендацій. З чорним або зеленим чаєм ви перетворите процес куріння на справжню церемонію, яка скоро стане для вас традиційною. Гарного вам диму без гіркоти!