UA RU

Кальян на молоці

  • Кальян на молоці

Молоко – унікальний продукт тваринного походження, який може зробити кальянним дим м'яким, ароматним та приємним на смак. Але просто налити молоко в колбу означає гарантовано зіпсувати процес куріння і завдати істотної шкоди здоров'ю, оскільки молочний жир накопичує токсичні смоли. Як використовувати молоко у кальяні – прості, але важливі поради для наших читачів.

Як приготувати кальян на молоці?

Насамперед необхідно правильно підібрати молоко – воно має містити мінімум жиру, а в ідеалі бути знежиреним. На одну колбу вам знадобиться не більше половини літра, тому велика пляшка чи пакет буде зайвим.

Процес приготування кальяну складається з кількох етапів:

  • кальян необхідно помити та просушити, ретельно очистивши від пилу та бруду;
  • колба заповнюється на 100-150-200 мілілітрів водою, а після цього до неї вливається молоко. Чисте молоко в процесі куріння створюватиме піну, яка швидко заб'є трубку, мундштук і ускладнить тягу;
  • змішувати воду та молоко краще в пропорції приблизно чотири до одного – це гарантує те, що в димі не відчуватиметься стороннього присмаку, тяга буде щільною та легкою. Для цінителів своєрідного вершкового присмаку допускається пропорція два одному, але для цього рекомендується мати колбу об'ємом не менше двох літрів;
  • розбавляти воду з молоком краще в такому порядку – спочатку додати невелику кількість води, потім влити все молоко та додати воду до залишку. Крім того, у воду рекомендується додати лід - він відмінно поєднується з вершковим присмаком диму і робить його приємнішим особливо в спекотний літній день;
  • для суміші молока та води рекомендується використовувати моделі кальянів з дифузором;
  • якщо в процесі куріння молоко потрапляє у шланг – рідину з колби необхідно трохи злити, додавши лід чи воду;
  • поставивши тліюче вугілля на тютюн, необхідно почекати повного прогріву чашки протягом 5-6 хвилин.
  • Деякі поціновувачі додають у молоко спеції, особливо палички кориці, але це є варіантом «на любителя». Ще одним важливим правилом куріння кальяну з молоком – ретельне очищення колби, шахти, мундштука та шланга відразу після куріння. Невеликі частки засохлого молока з часом можуть з часом призвести до появи дуже неприємного запаху.

    Вибір тютюну

    З молочною сумішшю непогано поєднуються практично всі типи тютюну для кальяну, але фахівці рекомендують використовувати смак полуниці, десерту, фруктів, яблука та апельсинів. А для холодних зимових днів оптимальним вибором буде тютюнова суміш із відтінком шоколаду чи кориці.

    Купити недорогий та стильний кальян для молочної суміші можна в інтернет-магазині aromahookah.com.ua – ми пропонуємо лише оригінальну продукцію українських та зарубіжних торгових марок, витратні та комплектуючі матеріали у широкому асортименті. Скористайтеся нашим онлайн-каталогом або зателефонуйте нашим продавцям за телефонами, вказаними на сайті. Доставка замовленого товару здійснюється найшвидшим способом у будь-яку точку України.