Як зробити кальян на грейпфруті
Кальян на грейпфруті – оригінальна та пікантна екзотика, доступна кожному поціновувачу густого та ароматного диму. Він надає йому особливої свіжості та оригінального післясмаку, виглядає стильно та красиво на будь-якій моделі. Однак приготувати кальян на грейпфруті не так просто – користувачам необхідно знати кілька хитрощів, про які ми сьогодні розповімо.
Вибираємо грейпфрут для кальяну - основні правила
Перше правило вибору плода – його розмір. Чим більше грейпфрут, тим більше тютюнової суміші в нього поміститься. Фахівці рекомендують брати невеликі плоди характерного рожевого кольору. Найголовніше - зверніть особливу увагу на стиглість. Плід повинен бути не зеленим, але і не перезрілим. У жодному разі не беріть грейпфрут з м'якою шкіркою - він буде дуже соковитим, то такий плід не витримає гарячого повітря вугілля, що тліє, і швидко деформується.Готуємо плід для тютюнової суміші
Підготовка грейпфрута для кальяну вимагає певних навичок, тому не засмучуйтеся, якщо «перший млинець виявиться грудкою». Головними особливостями такого кальяну є постійна доступність грейпфрута на ринках та в магазинах протягом усього року, унікальний аромат диму, велика місткість фрукта та вологість тютюнової суміші від соку – ви зможете суттєво продовжити процес куріння.У етапах приготування фруктів немає нічого особливо складного. Для цього слід:
Кальян на грейпфруті матиме яскраво виражений цитрусовий смак тютюнової суміші, але на цьому можна не зупинятися. У плід перед розпалюванням вугілля можна додавати м'яту, базилік, малину, барбарис, вишню, інші ягоди та приправи. Для нових смакових відчуттів у колбу кальяну з грейпфрутом можна налити зелений чи чорний чай, вино, коньяк, настоянки, розведені водою. З мінусів використання грейпфрута в кальяні можна відзначити більшу витрату тютюнової суміші і вугілля, а також те, що після першого використання фрукт необхідно викидати. Крім того, правильне приготування грейпфрута потребує певного досвіду.