Кальян на вині
Кожен новачок знає, що кальян можна приготувати на вині, але неправильний процес приготування може зіпсувати смак будь-якої тютюнової суміші і навіть «збити з ніг» недосвідченого курця. У чому особливість такого кальяну та яке вино найкраще для цього підходить?
Правильний вибір вина
Кальян можна приготувати практично на будь-якому спиртному напої – горілці, коньяку, абсенті, ромі чи навіть джині. Вино для кальяну також підходить будь-яке, все визначається індивідуальними уподобаннями курця. Фахівці та поціновувачі якісного диму з солідним стажем рекомендують використовувати молоде червоне вино – воно максимально повно насичує тютюновий дим ароматом свіжого винограду, додає п'яні нотки і дарує нові смакові відчуття. Кращими сортами вважаються вина Cabernet Sauvignon та Blanc, Aligote, Chardonnay, Merlot та Riesling.А ось використання кріплених вин є досить ризикованим підприємством – важко передбачити, який ефект матиме такий тютюновий дим у суміші із міцним алкоголем на організм новачка. Чисте вино в колбі вважається поганим тоном – воно надто сильно заглушає аромат якісної тютюнової суміші та може призвести до серйозного погіршення самопочуття у процесі куріння. Розбавляти вино краще чистою водою, а ось фруктові соки можуть зіпсувати смак винограду. Оптимальним співвідношенням вважається одна частина вина на три частини води, але деякі любителі надають перевагу більш ризикованій пропорції 1:1. Кальяни на вині мають деякий додатковий п'янкий ефект, але все визначається співвідношенням води та вина.